B i o g r a f i

Mezzo og altsolist

Mezzosopran Marianne fra Eidskog fullførte våren 2015 sin bachelor i klassisk sang til toppkarakterer. Hun har studert ved Griegakademiet i Bergen, under Hilde Haraldsen Sveen. Høsten 2020 fullførte hun sin mastergrad ved Norges Musikkhøgskole under professor Svein Bjørkøy med eget bestillingsverk fra Ragnar Søderlind. Konserten skulle opprinnelig vært med KORK i Store Studio og sendt på Hovedscenen, men ble utsatt grunnet Covid-19. Marianne tar jevnlig undervisning hos Marianne Beate Kielland, en av Skandinavias ledende sangere og mezzosopraner.

Marianne arbeider med et bredt repertoar innen klassisk sang, som spenner fra sen middelalder og helt til ny musikk. Hun er en ettertraktet altsolist og har sunget mange av de største kirkemusikalske verkene. På høstens program står blant annet Bachs h-moll-messe og juleoratorium, Händels Messias, Rossinis Petite messe solennelle, Thommesens Hemmelige evangelium og egne solokonserter. 

Etablert visesanger

Marianne er også en etablert visesanger som er vokst opp i en sterk visetradisjon med Erik Bye som bestefar.

I sommer medvirker Marianne  som solist under Sigmund Groven og KORK sin felles jubileumskonsert som sendes i NRK, og i høst konserterer hun i trio med både Groven og Henning Sommerro.

 

Det Norske Solistkor

Siden 2018 har Marianne vært fast altsanger i eliteensemblet Det Norske Solistkor under ledelse av Grete Pedersen. Her har hun medvirket på en rekke uroppførelser og CD-innspillinger og konserterer i inn- og utland. Senest vant de den prestisjetunge "Diapason d'or" (2020) som er det franske platemagasinet Diapasons kåring av årets beste plater, og i 2021 vant de Spellemann i kategorien samtid.

Stipender og konkurranser

Marianne mottok i 2006 Eidskog kommunes stipend for unge lovende kunstnere. 2015, 2016 og 2017 mottok Marianne Sparebank1 Hedmarks stipend for unge lovende kunst-og kulturutøvere på i alt 150.000kr, som er det høyeste beløpet talentkomiteen tildeler. 

I 2012 vant hun Talentkonkurransen i regi av Mari Silje og Håkon Samuelsen i forbindelse med Klassisk julekonsert i Vang kirke. Håkon Samuelsen uttalte den gang til Hamar Arbeiderblad:

"Det er et helt fantastisk nivå på henne, og både vi og juryen fikk helt hakeslipp"

- Håkon Samuelsen

I forbindelse med grunnlovsjubileet i 2014 vant Marianne en talentkonkurranse i regi av Hedemarken symfoniorkester, og fikk være solist med dem under "Nasjonal Festkonsert", ledet av Dag Nilssen.