top of page

B i o g r a f i

Mezzo og altsolist

Alt Marianne fra Eidskog fullførte våren 2015 sin bachelor i klassisk sang til toppkarakterer. Hun har studert ved Griegakademiet i Bergen, under Hilde Haraldsen Sveen. Høsten 2020 fullførte hun sin mastergrad ved Norges Musikkhøgskole under professor Svein Bjørkøy med eget bestillingsverk fra Ragnar Søderlind. Programmet gjenoppføres med Bye Granheim og Kringkastingsorkestret i Store Studio i september 2023, dato TBA. Marianne tar jevnlig undervisning hos Marianne Beate Kielland, en av Skandinavias ledende sangere og mezzosopraner.

Marianne arbeider med et bredt repertoar innen klassisk sang, som spenner fra sen middelalder og helt til ny musikk. Hun er en ettertraktet altsolist og har sunget mange av de største kirkemusikalske verkene. Hun har arbeidet med dirigenter som Steven Devine, Christian Eggen, Grete Pedersen og Dag Nilssen og har vært solist med flere av landets ledende orkestre og ensembler.

Etablert visesanger

Marianne er også en etablert visesanger som er vokst opp i en sterk visetradisjon med Erik Bye som bestefar.

Hun opptrer jevnlig i samarbeid med profiler som Sigmund Groven og Henning Sommerro.

 

Det Norske Solistkor

Siden 2018 har Marianne vært fast altsanger i eliteensemblet Det Norske Solistkor under ledelse av Grete Pedersen. Her har hun medvirket på en rekke uroppførelser og CD-innspillinger samt konserterer i inn- og utland. I 2021 vant Solistkoret Spellemann i kategorien samtid og Anders Jahres kulturpris. Høsten 2022 vant de Kritikerprisen.

Stipender og konkurranser

Marianne mottok i 2006 Eidskog kommunes stipend for unge lovende kunstnere. 2015, 2016 og 2017 mottok Marianne Sparebank1 Hedmarks stipend for unge lovende kunst-og kulturutøvere på i alt 150.000kr, som er det høyeste beløpet talentkomiteen tildeler. I 2021 mottok Marianne Innlandet fylkeskommunes stipend for unge lovende utøvere, og våren 2022 mottok hun Kulturrådets diversestipend og arbeidsstipend for nyetablerte kunstnere.

I 2012 vant Marianne Talentkonkurransen i regi av Mari Silje og Håkon Samuelsen i forbindelse med Klassisk julekonsert i Vang kirke.

I forbindelse med grunnlovsjubileet i 2014 vant Marianne en talentkonkurranse i regi av Hedemarken symfoniorkester, og fikk være solist med dem under "Nasjonal Festkonsert", ledet av Dag Nilssen.

bottom of page